Iedere vrijdagavond (van 19:00 tot 21:00 uur) oefenen wij op de brandweerkazerne in Zeewolde. Nadat we hebben opgesteld kan het zo zijn dat we naar het leslokaal gaan om theorie te behandelen. Maar het kan ook zo zijn dat we onze pakken aantrekken en een avond hard gaan oefenen.

Tijdens het oefenen maken wij onder andere gebruik van een tankautospuit en het materiaal daarop, zodat we daar zo nu en dan mee kunnen oefenen.

De tankautospuit heeft het nummer 25-4532.25-4532

Ook worden er oefenavonden georganiseerd die jou meenemen in het werk dat de brandweer van Zeewolde doet. Denk aan het varen met de boot, of het kunnen opbouwen van het vee-redding gereedschap. Wij zullen er voor zorgen dat geen oefenavond het zelfde is en dat jij optimaal gestimuleerd wordt. 

Ook oefend de jeugdbrandweer voor wedstrijden, hierbij leer je hoe je een volledige brand inzet kan voltooien, slachtoffers kan redden en een vuurhaard kan bestrijden. Niet met echt vuur maar met vlammen-borden en knetterkasten. Dit om het jeugdlid een zo’n realistische ervaring te geven.